dimarts, 16 de novembre del 2010

Joan Ferré i Dertosa Ibera Ilercavona (5º dia de campanya)


Avui és un d'aquells dies que difícilment un pot oblidar. Sí divendres passat ens vam concentrar amb Tarragona, avui tocava fer el mateix amb la capital de les Terres de l'Ebre, Tortosa. Però com això és un diari, anem pel principi de la jornada, que com ja comença a ser habitual, agafant el Catalunya Express de les 10:28 d'Altafulla cap al sud. Un cop a Tortosa ens recull l'Albert Mariño.

Després de passejar una estona per la vora de l'Ebre, contemplar la magnifica Catedral de Tortosa i gaudir de l'Escorxador com a símbol del modernisme català, ens hem dirigit cap al Mercat Municipal on hem estat dues hores bones explicant a la gent el projecte de Solidaritat Catalana. Si a tota la demarcació només votessin ells, crec que tindríem la majoria absoluta assegurada, tot i que hem pogut palpar que la decepció de la ciutadania amb la classe política actual és aclaparadora.

Un cop les parades del Mercat anaven tancant, nosaltres hem anat a dinar, just al costat del monument franquista que CiU ha votat en contra de retirar. Allà havíem quedat amb uns adherits del Maresme (nascuts a Tortosa) per dinar, però nosaltres vam arribar tard, pel que només vam poder fer el cafè plegats. Un d'aquets tortosins era en Joan Ferré Almela, de 92 anys d'edat però amb una vitalitat sense fi.

Prenent una copa de cava, en Joan ens explicava diversos episodis de la història del país, des dels inicis de l'antiga Dertosa Ibera Ivercavona fins a la Batalla de l'Ebre, que en Joan va viure a primera línia del front de Guerra. Mentre ens explicava la duresa d'estar al front no va poder evitar plorar, emocionant-nos tots plegats i fent-nos recordar com els nostres avis i àvies van lluitar i donar la vida pel nostre país enfront la invasió del feixisme espanyol.

I al vespre jo no vaig poder evitar emocionar-me tampoc... si en Joan Ferré amb 16 anys, i tota aquella generació d'homes i dones, va haver d'agafar el fusell i anar al front a defensar la democràcia i la llibertat de Catalunya, què no podem fer amb el nostre vot el proper 28 de novembre? Només per respecte als que hi van deixar la pell ja hauríem de votar independència.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

FES-TE SENTIR !

 
Community Manager: ^JM