diumenge, 31 d’octubre del 2010

Solidaritat a Llorenç del Penedès

Anna Arqué: “Solidaritat és l’eina per dotar l’independentisme d’acció política”

Tot just quan es compleixen 3 mesos de la creació de la nova coalició independentista liderada per Joan Laporta, Solidaritat es planta a les properes eleccions amb el seu Manifest electoral aprovat gairebé per unanimitat entre els seus adherits. El cap de llista per la demarcació de Tarragona, Hèctor López Bofill, va aprofitar l’acte del partit a Llorenç del Penedès per explicar als assistents part del Manifest.

D’esquerra a dreta: Josep Maria Calaf, Hèctor López Bofill, Anna Arqué i Núria Coral.


Crear un partit del no res, a 3 mesos de les eleccions i amb un sistema català de partits molt definit no és fàcil. Un exemple n’és les rigoroses normatives del CAC de prohibir qualsevol tipus de publicitat electoral, tant a les emissores de radio com televisions, ja siguin privades o públiques. Per a Hèctor López Bofill aquesta maniobra de l’stablishment respon a la por dels actuals partits parlamentaris de perdre les seves quotes de poder enfront noves formacions polítiques com Solidaritat Catalana, disposades a oferir a la ciutadania un nou model.

Per López Bofill el proper 28 de novembre s’ha d’apostar per aquelles candidatures que apostin per passar de l’actual sistema autonòmic cap a l’Estat propi. “Ara mateix tenim un Parlament de fireta. Ni pot decidir sobre la reforma laboral, ni participar en la reformulació del sistema de caixes. Hem de dotar al nostre Parlament d’un poder polític real per solucionar així els problemes reals del poble, i això només és possible amb una declaració  unilateral d’independència”, ha reclamat el cap de llista per Tarragona de Solidaritat Catalana per la independència a Llorenç del Penedès, acompanyat pels candidats penedesencs Joan Maria Calaf i Núria Coral, i de la candidata per Barcelona, Anna Arqué.

El candidat de Solidaritat Catalana ha lamentat que “enfront la situació d’agressió continua cap a Catalunya, els líders polítics opten per arronsar-se i no ser ni capaços de tornar a presentar-se davant dels seus antics votants, com és el cas del President del Parlament, Ernest Benach, que després de rebutjar la ILP a favor d’una consulta nacional, opta per presentar-se per la demarcació de Barcelona, tot i ser de Reus, i així assegurar-se una cadira a la propera legislatura”.

El vendrellenc Josep Maria Calaf, número 5 a les llistes per Tarragona, ha volgut lamentar la insistència d’instal·lar aprop de Llorenç del Penedès el macropoligon de distribució de mercaderies “LogisPenedès”. Per Calaf “La construcció del Logis suposarà un gran impacte mediambiental per a tot el Penedès, i malgrat la insistència d’alguns, la nostra Vegueria no pot assumir aquest cost tant alt que se’ns demana”.

Arqué, que va tenir una alta implicació en les tres primeres onades (13 de desembre, 28 de febrer i 25 d’abril) de les consultes per la independència de Catalunya com a responsable de comunicació exterior de la Coordinadora, ha lamentat la poca implicació dels partits polítics en el procés cap a la independència. Per Arqué, “la seva inactivitat social i parlamentaria ens han obligat a aquells que actuàvem de forma voluntària a organitzar-nos per dotar a l’independentisme d’una acció política real.”

La número 5 per Barcelona ha volgut destacar l’alt percentatge de dones, i l’alta capacitat d’acció política d’aquestes, que participen i formen part de les llistes de Solidaritat Catalana, tal i com ha explicat a Llorenç del Penedès, la coalició a diferència del que sol passar als altres partits, no ha tingut cap tipus per complir la paritat a les llistes. “És tot un orgull mirar les llistes i veure companyes com Isabel Clara-Simó, Núria Cadenes o Núria Coral, que enfront la passivitat del Parlament per a que es respecti la voluntat del poble català, opten per donar un pas endavant i donar exemple”.

1 comentaris:

Jordi Tudó ha dit...

Vaig assistir a la prsentació la setmana passada a Montblanc, un marc incomparable i ferm. La millor la Simó com sempre, havia col.laborat al setmanari Canigó i l'havia vist deu fer quasi 30 anys en un míting a València, bufff! Al final de l'acte la vaig saludar. Bàsicament vaig assistir-hi per ella.
De fet has escrit i deies també a Montblanc que hi ha un candidat que no és presenta per Tarragona per por a no sortir elegit. Potser també, però el que s'hauria de remarcar, ja que sou nous i la gent ja n'està cansada d'aquesta colla de polítics trepes que hi ha al país. Un suggeriment a part d'això que dius, crec que no s'aguanta per enlloc que hi hagi polítics que fa més de 30 anys que xupen de la mamella, i al damunt parlen de regeneració, i fa 30 anys que no foten res més que trepar i sucar del diner públic. Si ens veiem a Valls, te'n puc explicar algun cas que fa tremolar, tot i que segur que ja ho coneixes.
Salut i sort
www.miradesalvent.blogspot.com

Publica un comentari a l'entrada

FES-TE SENTIR !

 
Community Manager: ^JM